Lukoton UKK – Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Onko mobiiliavain turvallinen?

Mobiiliavain on monta kertaa turvallisempi kuin mekaaninen avain. Mobiiliavainta ei voi kopioida. Mobiiliavaimessa on vahva salaus ja vaihtuva koodi, eli avausviestin kopiointi ei toimi. Puhelimessa ei myöskään säilytetä avaimia.  Mobiiliavain voidaan myös kuolettaa välittömästi muutamalla hiiren klikkauksella, ilman kallista ovella käyntiä. Puhelin on myös hyvä suojata henkilökohtaisella PIN-koodilla.

Mitä jos mobiiliavaimen sisältävä puhelin katoaa?

Kadonnut puhelin on helppo ”jäädyttää” pääsynhallinnan taustajärjestelmästä, jolloin puhelin ei toimi enää avaimena. Asentajan ei tarvitse käydä lukoilla, vaan ilmoitus Lukottomalle tai kohteen pääsynhallinnasta vastaavalle riittää.

Pitääkö lukko vaihtaa?

Ei, Lukoton mobiiliavain jättää vanhat lukot ja avaimet rinnalle ja tekee nykyisestä lukosta älykkään. Siksi se on myös edullinen.

Miten mobiiliavain toimii käytännössä?

Oven yhteyteen asennetaan Lukoton –lukko-ohjain ja puhelimeen ladataan Lukoton avainsovellus. Lukko-ohjaimessa ei ole SIM-korttia, vaan puhelin-lukko -yhteys toimii Bluetoothilla (BLE). Pääsyoikeudet (käyttäjä | ovet) määritellään pilvipalvelussa. Kun käyttäjä on muutaman metrin päässä ovesta, hän voi avata oven painamalla sovelluksen ”Avaa ovi” –nappia ja jos oikeudet ovat kunnossa, niin lukko aukeaa muutaman sekunnin kuluttua. Jokainen mobiiliavaimella tehty avaus varmistetaan erikseen pääsynhallintapilvestä.

Miten saan avainsovelluksen?

Lukoton-sovellus asennetaan joko Googlen Play Storesta (Android-puhelimet) tai App Storesta (iPhone-puhelimet). 

Kuka hallinnoi pääsyoikeuksia?

Taloyhtiö voi joko itse hallinnoida pääsyoikeuksia, isännöitsijä tai kiinteistöhuolto voi hallinnoida oikeuksia, se voi olla myös lukkoliike tai Lukoton.

Lukoton avainsovellus näyttää lukon, mutta lukko ei aukea?

Pääsyoikeudet hallinoidaan ja tarkastetaan avauskohtaisesti aina Lukottoman pääsynhallintapilvestä.  Jos ovi näkyy, mutta ei aukea, sinulla ole pääsyoikeutta, tai pääsyoikeudet on voitu rajata toimimaan vain tiettynä aikana, esim. arkisin työaikana. Ennen käyttöä puhelinnumerosi varmennetaan erillisellä tekstiviestillä ja puhelimeen tulee ladata sertifikaatti (varmenne). Jos sertifikaatin asennuksen yhteydessä pyydettyjä lupia ei hyväksytä, mobiiliavain ei toimi. Sertifikaatilla varmistetaan tietoturva.

Mitä jos vaihdan puhelinta?

Uuteen puhelimeen tulee ladata Lukoton avainsovellus. Mikäli puhelin ilmoittaa, että siltä puuttuu tunniste, pyydä uusi tunniste kulkuoikeuksien hallinnoijalta. Mikäli puhelinnumero on vaihtunut, kerro siitä kulkuoikeuksien hallinnoijalle.

ETKÖ LÖYTÄNYT VASTAUSTA KYSYMYKSEESI?
OLE YHTEYDESSÄ ASIAKASTUKEEMME:

tuki@lukoton.com